10 februāris, 2011

Pirts in da wood :reloaded

12.02.2011  8:00
No Jelgavas mūs aizved ar starppilsētu autobusu līdz Kalnciema skolai. Tad ar kājām pēc azimuta uz mūsu partizānu zemnīcu. Šoreiz tikai 10km (bet ne pa ceļu, tikai pa mežu), jo daudz laika vajadzēs pirts veidošanai, sagatavošanai. Sāksim ar ugunskuru akmeņu sildīšanai. Kamēr karsēsies akmeņi, tikmēr mēs būvēsim pirti un naktsmājas, ēdīsim, dzersim, pikosimies ...  Vakarā pirtēšanās. Nakts palikšana atceļās dēļ solītajiem -16.
Ar pirts būvniecību pagaidām ir tā, ka ar akmeņiem izklājam ierakuma dibenu un sānus un tad pa virsu (tā kā bļodā) kurinam lielu ugunskuru. Kad akmeņi būs gatavi, tad saripinam tos turpat uz zaļiem kokiem (tip padons) un pa virsu uzliekam "telti". Telts ir iepriekš sagatavots zaru karkas, kas apvilkts ar līdzpaņemto plēvi. Ierakumam gar vienu malu izveidosim soliņus. Nosedzam ierakumam abus galus un pirts gatava. Pēc pirts atkal ēdam, dzeram, pikojamies... un tad uz migu.
Gaidu ierosinājumus, idejas pirts veidošanā.
P.S Akmeņi ir tur uz vietas. Pa visiem būs jāsametās akmeņu transportēšanas izdevumu segšanā, kopā 12 Ls. Vēl pāris latiņi būs par lielo plēvi.

1 komentārs:

m.k teica...

par pirts formu šķiet, ka efektīvākais būtu taisīt kkādu kubu ~2x2x1,5m. 1,5 ir augstums.
sienas un griesti ir kā restes no maziem kokiem
apmetums egļu zari
izolācija - plēve
dekorāvija vēlviens egļu zaru slānis
tieši šādā secībā.
ar plēves 1. gabalu (3x8m) aptīsim kuba 4 vertiikālās šķautne, ar 2. gabalu - jumtu.

uz grīdas izsmalcināts paklājs - sūnas.

ledusskapī (tā ir visa telpa ārpus pirts) - aliņš :)

virtuvē - girosi grilējās.