19 decembris, 2010

Paslēpot

Burāns beidzot ir ejošs. Un līdz ar to arī slēpošanas trase iebraukāta. Trase ir diezgan laba, pagaidām bik pa daudz nūjas iegrimst, bet ar laiku pieblietēsies un būs OK. Aplis ir tieši 4 km, gandrīz visā garumā ir gana plats lai varētu laist slidsolī.
Špūru dzenamais ir uztapis un pamataplim arī ir izdzītas spūres, dzeltanai līkumiņš taps kkad mazliet vēlāk

7 komentāri:

Unknown teica...

Super! Būs jābrauc pa Ziemassvētkiem ievērtēt.

xorix teica...

Es iespējams, ka pat pirms ziemassvētkiem notestēšu šo trasīti...

Mr. Serge teica...

Ja kāds man aizdotu slēpes uz zābakus, ar lielāko prieku aizdotos.

xorix teica...

Vakar pirms špūres iedzīšanas bija labāk. Šovakar tā špūre traucēja slidsolim - varēja iedzīt tuvāk malai... Un otra lieta - trase ir ļoti cieta, derētu novilkt kādu irdinātāju, piemēram, metāla (atsperu) gultu.

m.k teica...

Špūre navar būt tuvāk malai, jo slēpojot klasikā arī gribas atsperties no noblietētas virsmas.
Cieta, jo piesala bik, nevis pārblietēta. Irdinātāju iespējams derētu, jāpārbauda.

xorix teica...

Jā to es saprotu, ka klasikai arī nepieciešams ciets atspēriens, bet vietām tam atspērienam atstāta pārāk liela vieta. Rezultātā vietām slidsolī ir extremāla braukšana, jo ik pa laikam kāja ielido špūrē, kā rezultātā zūd līdzsvars. Un vēl tā špūre kā tāda ir drusku, drusku par dziļu, man slēpojot klasikā zābaki vietām beržas (bremzē) gar špūres malu. Slēpojot slidsolī špūres vidus izcilnis likās ka ir augstāks par pārējo trasi - tas nedaudz traucēja... Tādi ir mani (iesācēja) ieteikumi uzlabojumiem. Gaidīšu ziņu, par trases uzlabojumiem, lai var atkal iemēģināt!

m.k teica...

Spūrei vēl nav trapeces bortiņi pielikti. Špūressliecei ir jābūt trabecei nevis taisnstūrim. Par to vidiņu zinu, ~ 0.6 cm augstāks nekā pārējais - tiks novērst. Saimnieki ir klasikas piekritēji. Kad kko labu izdarīšu noteikti iepostēšu, bet iemēģināt var katru vakaru ;)